Bar-Pirenàica

bar pirenaica

La Bar-Pirenàica podria ser una cursa de muntanya, però una cursa per aquells bars, terrasses i raconets, amagats en els encantadors pobles del Pirineu.

El Chinchecle

Caminant pels encantadors carrers de Bielsa (Osca) ens trobem  un racó que ens trasllada  a un altra època. L’empedrat de les cases i els carrers es barreja amb l’olor a llar i el fum de les xamineres pirenàiques. Des d’un carreró ens arriben notes d’unes gaites cèltiques que  ens arrastren  com  rates hipnotitzades per una flauta màgica. Al girar el cantó i vore la porta de la taverna «El Chinchecle» és quasi impossible no entrar-hi. Necessitem comprovar que aquest lloc és tan acollidor com la seua entrada ens revela. Al creuar la porta ens clavem de ple en un lloc amb tant d’encant que el podriem considerar d’altra època…

El caliu d’una antiga estufa de llenya, on s’estan torrant unes castanyes, calfa un xicotet però acollidor salò de pedra amb taules i tamborets de fusta. Una embalaidora música cèltica se’t clava dins del cos i el teu cap ja no et deixa pensar en res més. No obstant la decoració i la música no és el més sorprenent que ens depara aquest lloc. A més de la seua varietat de embotits aragonesos i plats típics, com les miques de pastor o un ampli assortit de formatges del terreny, en El Chinchecle podem tastar d’una ampla varietat de vins de la zona, així com, uns licors casolans elaborats pel mateix propietari. Sens dubte un lloc molt recomanable on fàcilment perdrem la noció del temps i gaudirem d’una agradable estona sempre que portem la companyia adequada.

@xoconsell:

  1. No abusar dels licors casolans o creurem vore un follet tocant la gaita assegut en la barra.
http://www.elchinchecle.com/

Deja un comentario