
Ingredients (x2) :
4 Xampinyons grans – 8-10 Gambes bollides- 4 tallades de Pernil – 1 Pebrot roig torrat – 1 cullerada de mantega – 3 cullerades de formatge Philadelphia – Oli – Sal – Romer – All – Anet
En primer lloc haurem de rentar be els xampinyons retirant tota la terra i la bruticia. Amb molt de compte llevem les cues dels xampinyons i les piquem a tacs ben fins descartant els dos extrems. Piquem també unes 4-6 gambes i ho fregim tot a una paella amb unes gotes d’oli, un all tallat a làmines i un poc de romer durants uns 2 o 3 minuts a foc viu.

A continuació fiquem els xampinyons a una safata de forn, els pintem amb oli i condimentem amb un poc de sal. Replenem els xampinyons amb les cues i gambes que acabem de fregir i ho col·oquem al forn a uns 200º durants uns 15-20 minuts. Al mateix temps estenem el pernil en un paper vegetal i el fiquem al forn junt als xampinyons.
Mentre els xampinyons estan al forn preparem la salsa. Amb una batedora, batem el pebrot previament torrat junt amb una cullerada gran de mantega, 2-3 cullerades de formatge cremós (Philadelphia o similars), un poc de sal i un poc d’anet. Quan la salsa estiga ben fina i cremosa i els xampinyons porten uns 10 minuts al forn, afegim 2 o 3 cullerades de salsa dins de cadascún junt a una o dos gambes bollides i ho deixem coure al forn uns 10 minuts més.
Quan els xampinyons estiguen ben daurats i el pernil ben rostit, ho retirem a una font ampla i ho servim amb la resta de salsa, unes gotes d’oli i un poc de pa.
#xoconsell: Podem afegir més o menys pebrot per a donar-li un gust més intens. Si no podem torrat el pebrot podem agafar alguna llauna de pebrots ja torrats o provar amb distintes varietats de pebrot.
