Gaspatxo andalús

Gaspatxo andalús

Ingredients (4 per): 

  • 5 o 6 Tomates grans
  • 1 Pebrot Roig 
  • 1 Pebrot Verd
  • 1 Ceba
  • 1 Cogombre
  • 2 o 3 grans d’all
  • Pa
  • Sal
  • Oli
  • Pebre blanc
  • Orenga

Primer rentem i tallem a trossos les tomates i les col·loquem a un bol per a batre-ho. A continuació fem el mateix amb 3/4 de la ceba, els pebrots i el cogombre. Ara triturem les tomates amb la batedora a mesura que anem afegint la resta de les verdures junt amb els 2 grans d’all, una mica de sal i una tasseta d’oli. Quan tot estiga ben triturat afegim un o dos gots d’aigua freda i  ho colem amb un colador xinés per a retirar tots els grumolls. Una vegada colat afegim mig litre d’aigua, afegim un poc de bebre blanc, rectifiquem de sal i tornem a passar-ho per la batedora fins que quede ben  barrejat.

A continuació rentem el 1/4 de ceba, pebrots i cogombre que hem reservat,  ho tallem a tacs menuts i ho retirem a una font o bol per a servir. Tallem també el pa a tacs i els fregim en una paella amb abundant oli calent. Quan el pa estiga ben daurat i cruixent el retirem a un plat amb paper absorvent per tal de retirar l’oli excedent.

Podem reservar el gaspatxo a la nevera unes hores ja que és recomanable pendre’l el més fred possible. A l’hora de servir-lo ho remenegem abans amb un cullerot i ho servim a un plat o un bol ample. Afegim un poc de pebre blanc, un poc d’orenga i unes gotes d’oli.

@xoconsells:

  1. Si no tenim temps per a refredar el gaspatxo a la nevera podem  substituir un poc d’aigua per uns quants glaçons de gel i deixem que es desfacen.
  2. Si volem donar-li una textura més cremosa al gaspatxo podem afegir mig got de llet o unes gotes de nata líquida després d’afegir l’aigua i batre-ho durant uns segons.
Anuncios

Publicado el 4 de junio de 2012 en Vegetarià, Verdures y etiquetado en , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: