Espaguetis a la bolognesa amb xampinyons i tàperes
Ingredients:
- Espaguetis
- Carn picada
- Tomata
- Ceba
- Xampinyons
- Tàperes
- Formatge ratllat
- All
- Oli
- Sal
- Alfàbrega
- Orenga
Fiquem a aigua a calfar i quan comence a bollir afegim la sal, l’oli i els espagetis i ho deixem coure durant 15 minuts. Mentres fregim la carn picada en una paella a foc lent i 3 cullerades d’oli, quan la carn comence a fer-se afegim una ceba picada, 4 o 5 xampinyons tallats a làmines i un all o dos partits per la meitat. Ho remenegem tot i afegim la tomata triturada. Afegim sal i alfàbrega i deixem fregir a foc lent durant 15 o 20 minuts fins que s’evapore tota l’aigua. Quan estiga apunt d’evaporar-se afegim les tàperes i deixem reduir uns minuts.
Escorrem els espaguetis i els col·loquem en una cassola de fang, afegim el formatge ratllat i la tomata fregida. Ho remenegem tot fins que estiga ben repartit i ho cubrim amb més formatge ratllat. Afegim l’orenga i ho fiquem al forn durant 5 o 6 minuts per a gratinar-ho. Quan el formatge de dalt quede rostit ho retirem del forn i deixem refredar durant uns minuts.
@xoconsells:
- Per aconseguir una salsa més cremosa podem afegir un xorret de llet a la tomata abans de retirar-la del foc
- També podem afegir una cullerada de sucre a la tomata per a llevar -li l’amargor.
Deja un comentario
Comments 0