Croquetes d’arròs amb ceba caramelitzada i pernil
Ingredients:
- Arròs
- Ceba
- Pernil
- Formatge ratllat
- Ou
- Pa ratllat
- Sal
- Oli
- Orenga
Fiquem a bollir l’arròs amb sal i oli durant 20 minuts. Mentres en una paella amb abundant oli d’oliva i foc molt lent fiquem la ceba tallada a tires i anem remenejant. Quan la ceba comence agafar color marrnet (color café amb llet) afegim 2 cullerades d’aigua i continuem remenejant. Repetim aquest procés 2 o 3 vegades durant 15 minuts fins que la ceba estiga totalment caramelitzada i tinga un color marró oscur. Posem l’arròs bollit i la ceba en un bol i li afegim el pernil i el formatge ratllat i ho barregem tot per aconseguir una massa suficientmen compacta per a poder treballar amb ella.
A continuació agafem la barreja amb una cullera, li donem la forma desitjada i l’empanem passant-la per l’ou batut i després per un plat amb pa ratllat i l’orenga. Després les fregim en una paella amb abundant oli i foc fort fins que estiguen daurades i cruixents. Retirem a un plat amb paper de cuina per absorbir l’oli i deixem refredar durant uns minuts.
Deja un comentario
Comments 0