Pollastre al forn amb verdures
Ingredients:
- Cuixes de pollastre
- Creilles
- Porro
- Pimentó verd i roig
- All
- Oli
- Sal
- Pebre
- Romer
- Vi Moscatell o conyac
Pelem i tallem les creilles a rodanxes, tallem el pimentó i el porro i ho col·loquem tot en una font o safata de fang, creant un llit de verdures sobre el que després posarem el pollastre. A continuació fiquem les cuixes de pollastre damunt de les verdures i ho condimentem tot amb oli, sal, un poc de pebre i fulles de romer. Pelem i tallem un parell d’alls a làmines ben fines i les repartim per tota la font.
Ara encenem el forn a uns 180º col·loquem la font al forn i ho reguem tot amb un got de vi moscatell o conyac, depenent de si volem donar-li un gust més dolç o més amarg. Ho fiquem dins del forn de 60 a 90 minuts depenent del tamany de les cuixes de pollastre. Durant la cocció revisem que el licor no s’evapore del tot per a que el pollastre no quede sec. Podem pegar-li la volta a les cuixes quan comencen a rostir-se per la banda de dalt. Retirem del forn i deixem refredar durant uns minuts.
@xoconsells:
- Podem afegir tantes verdures com ens agrade, xampinyons, ceba, carlota, carxofa…
- Podem també afegir-li una nyora per a donar-li un gust més picant o un got de caldo de pollastre per a potenciar el sabor.
Deja un comentario
Comments 0