El Pesto és una salsa d’origen italià que es prepara amb el morter i que porta all, oli, sal, pebre, formatge, pinyons i alfàbrega. És una salsa ideal per a acompanyar plats de pasta freds, com espaguetis, tallarins o macarrons i també per a preparar amanides.
Es tallen els alls (de 1 a 3 al gust). Els fiquem al morter i els piquem junt amb l’alfàbrega, la sal, els pinyons, el formatge i una mica de pebre. A continuació afegim oli, ho barregem tot i ho deixem macerar per a que agafe sabor.
@xoconsells:
- Per a donar-li més sabor i aroma és recomanable preparar la salsa amb fulles d’alfàbrega fresques.
- Una variant d’esta salsa és el Pesto Roig que és prepara substituint l’alfàbrega i l¡all per tomaques seques i pimentó.
- El formatge tradicional és el Parmesà, però podem preparar-la amb diferents tipus de formatges per tal de donar-li diversos sabors.
Deja un comentario
Comments 0